Tofu in Groene Thai Curry

 

INGREDIËNTEN:

Biologische Tofu 400g @vlenovi
2 el lichte sojasaus @vlenovi
125 g sperziebonen, bijgesneden
1 bosje verse asperges, getrimd
1-2 el plantaardige olie
zakje groene Thaise currypasta @vlenovi
2 sjalotjes, fijngehakt
1 groene chili, zonder zaad en fijngehakt
3 tenen knoflook, geplet
1 x 400 ml kokosmelk @vlenovi
125 g baby maïs
½ courgette, in dunne plakjes gesneden
1 rode peper, bijgesneden en in dunne reepjes gesneden
125g paksoy
Sap van 1 limoen
1 el gehakte koriander, plus extra voor garnering
2 lente-uitjes, bijgesneden en in dunne plakjes gesneden

Thai rijst noodles @vlenovi


BEREIDING:

Giet de tofu af, wikkel in keukenpapier voor ongeveer 20 minuten om overtollig water te verwijderen, snijd ze in stukken van 1 cm en leg ze in de sojasaus om te marineren.
Breng een pan met water aan de kook en blancheer de sperziebonen en aspergepunten een minuutje, laat ze uitlekken en ververs in koud water.
Verhit de olie in een wok, voeg de groene Thaise currypasta toe en laat 2 minuten regelmatig roeren.
Voeg de tofu toe, roer lichtjes tot hij bedekt is met de currypasta en kook nog 2 minuten.  Voeg vervolgens de sjalotten, chili en knoflook toe en laat nog 2 minuten koken.
Giet de kokosmelk erbij, laat sudderen en voeg dan de babymais, courgette, rode peper, groene bonen en asperges toe.  Bak op een middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten en voeg paksoy toe. Laat nogmaals een minuut sudderen en voeg ten slotte het verse limoensap en de gehakte koriander toe.


Serveer:

Besprenkel met een kleine hoeveelheid gehakte koriander en lente-uitjes heerlijk bij Thai rijst noodles of rijst.

Smakelijk eten.

Proef jij het verschil?

Bezorging.

​​

 

Levering op woensdag en Zaterdag.

Geen bezorgkosten vanaf €50

 

 

Levering Houten en omstreken elke dag na 18:00 uur.

Geen minimum bestellingen geen verzendkosten.

Gebruik code:

vlenovi2020

 

 

 

© 2015 - 2020 VlenoVi | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel